Tarinamme

Kowan teknolokian osaamista jo vuodesta 1980

Alkujaan liiketoiminta lähti käyntiin Vesa Alhon verstaalta jo vuonna 1980. Veli Kimmo tuli mukaan myöhemmin ja vuonna 1984 perustettiin Koneistus Veljekset Alho - ensin avoimena yhtiönä ja myöhemmin osakeyhtiönä. Toiminnan lähtölaukaukset olivat vähän sattumaa. Aluksi toiminta oli sivutoimista, mutta sitten mopo lähti käsistä.

Talous on heilahdellut 1990-luvun laman yli, mutta sitkeästi on menty eteenpäin.  Toiminta on laajentunut, vaikka toimiala on pysynyt vuosien varrella muuttumattomana. 

Koneet ovat matkan varrella kehittyneet. Aluksi kaikki olivat manuaalikäyttöisiä, mutta nykyisin kaikki ovat automatisoituja koneita. Silti ihmistä tarvitaan. Ohjelmoinnit ja asetukset täytyy tehdä koneisiin ja koneiden toimintaa täytyy valvoa.

Alhon veljekset Suonojärven rannalla.

Koneistusta teollisuudelle

Yli 90 prosenttia valmistettavista tuotteista menee välillisesti vientiin. Yksi vientimaistamme on esimerkiksi Saksa. 

Asiakaspalvelu ja hyvä laatu on meille sydämen asia. Luotettavuus ja hyvä kumppanuus ovat avainasemassa. Toimitusajat ja hinnat pidämme aina kohtuullisina.

Olemme saaneet myös tunnustusta toiminnastamme. Koneistus Veljekset Alho Oy on valittu Vesilahden vuoden yrittäjiksi vuonna 2015.

Vesilahden Vuoden Yrittäjä -palkinto vuodelta 2015.

Rehdisti suomalaista

Työskentelemme perheyrityksessämme suomalaista työtä kunnioittaen. 1930-luvun mainoksessa kiteytetään suomalaisen työn merkitys ja tärkeys isänmaallisella ylpeydellä: kotimainen työn jälki on tarkkaa, kestävää ja muiltakin osin laadukasta. Näitä ominaisuuksia mekin varjelemme koneistuksen parissa.